23 december 2011

Årets nyhet

Idag var första gången jag gjorde limekola. Den slår inte förra årets nyhet, lakritsknäck men en utav de godaste kolorna jag smakat
Limekola
Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime
Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov.
Koka kolan i ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.

Kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar